Манђелос прославио Храмовну славу

Благодарећи Богу и Светом Георгију 222. пут у Храму у Манђелосу прослављен је заштитник села и патрон Храма.

У присуству великог броја верника Свету Литургију је предводио парох гргуревачки и шуљамачки, протојереј Ђурђе Чулић, који је родом из Манђелоса, уз саслужење првог ђакона манђелошког Храма, а сада пароха у Мартинцима јереја Јовице Михајловића и надлежног пароха, проте Мирослава Јосимовића.

Певницу је водио вероучитељ Милан Бараксадић са децом из школе.

Овогодишњи кумови, Симеуна Жижић са својих петоро деце и унучади, приложили су прелеп полијелеј који ће красити припрату Храма, а за кумство следеће године пријавила се Госпана Недић. Важно је споменути да су до 2028. године већ резервисана кумства у манђелошком Храму.

После Свете Литургије обављен је трократни опход око Храма и молитва за цело село, а и сав напаћени српски народ, да га Господ и Свети Георгије избаве од ове пошасти и болести.

Прелепом беседом о светитељу у Храму се обратио народу прота Ђурђе, а отац Јовица се обратио прелепим речима за време трпезе љубави. Потом је приређен славски ручак у Светосавском дому, у присуству свих верника који су били на богослужењу .

Благодарећи Богу и Светом Георгију на свим прелепим даровима које су нам данас подарили, парох манђелошки протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић

Извор: Епархија сремска

                                           

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *