Поклоњење црквеног хора “Благовеститељ” из Сусека фрушкогорским манастирима

Хор Цркве Светог архангела Гаврила “Благовеститељ” из Сусека ове године на празник Благовести обележио је своју прву годину постојања и имендан. Циљ и сврха постојања овог црквеног хора јесте сабрање у јединству – сједињење свих са Живим Богом у Цркви и ширење Речи Христове кроз молитву, песму и радост. Тако је прва година постојања обележена на дан 28. априла 2018. лета Господњег једнодневним ходочашћем манастирима Фрушке горе, како би се сами хористи, а тако и пратиоци њиховог рада и успеха, упознали са коренима своје Цркве, духовности и историје нашег народа на простору Срема.
Поклоњење фрушкогорским манастирима започето је, уз тропар Св. арх. Гаврилу и благослов Божији, поласком на путовање из сусечког Храма Св. арх. Гаврила до манастира Велика Ремета, где су хор и остали верни присуствовали на Литургији. У наставку дана посећени су и манастири Крушедол, Гргетег, Старо Хопово, Ново Хопово, Врдничка Раваница, Јазак, Шишатовац, Петковица, као и Мала Ремета, где су верни присуствовали Акатисту Светом мученику Ђорђу Кратовцу, пред његовим делом моштију. У ресторану “Лугарница” у Малој Ремети хористи и остали пратиоци имали су предах уз заједничку трпезу и дружење.
Свакако, велика је благодарност Богу на добром дану и даровима свих наших гостољубивих фрушкогорских манастира, али и на помоћи наших сталних подржавалаца – Општини Беочин на челу с господином Митром Милинковићем и господину Душану Бајатовићу на својим доприносима за обезбеђење аутобуског превоза и заједничког ручка, као и господину Томиславу Ковачићу и свим осталим одраслим пратиоцима на овом путовању што су допринели својим прилогом и подршком да се у потпуности оствари замисао и циљ овог богоугодног путешествија – упознавање са тековинама своје Цркве у непрестаној борби за очување православне хришћанске свести нашег народа.
ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!
Текст и фотографије: јереј Немања Теофиловић

One thought on “Поклоњење црквеног хора “Благовеститељ” из Сусека фрушкогорским манастирима

  1. Pingback: Поклоњење црквеног хора „Благовеститељ“ из Сусека фрушкогорским манастирима | Школско звоно - Školský zvonček 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *