На празник Светог Теодора Тирона дељени каранфили мајкама и сестрама Вазнесењског храма у Руми

У петак, 1. марта, на празник Св. Теодора Тирона служена је Света Литургија у Храму Вазнесења Господњег у Руми којом је началствовао јереј Ђорђе Санчанин, док је молитвено био присутан протојереј Драган Арсеновић. О поуци из јеванђељске приче коју читамо на празник овог светог великомученика, беседом се сабранима обратио о. Ђорђе и окупљени верни народ позвао на љубав, мир и усрдну молитву у часове када нам се ближи Часни пост.

У духу празника Св. Теодора Тирона, коме се акатист сваког понедељка у 18.00 часова служи у Вазнесењском храму, о. Ђорђе је са члановима Светосавске омладинске заједнице, Младеном Кузмановићем и Давором Лазићем, започео тродневну акцију поделе стотину каранфила нашим мајкама и сестрама као знак пажње и благодарности на њиховом несебичном труду, залагању и свеукупно доброчинство нашем храму и парохији, тиме подсећајући да је сваки дан посвећен нашим мајкама и да су нам оне увек на првом месту.

У недељу, 3. марта, Светом Литургијом у Храму Вазнесења Господњег у Руми началствовао је протојереј Драган Арсеновић, а саслуживао је јереј Ђорђе Санчанин. Поучном беседом на тему јеванђељске приче о блудном сину, свештеник Ђорђе истакао је верном народу важност покајања, опроста, те милости и љубави према ближњима, како у данима који претходе Великом посту, тако и у свe дане живота наших.

Након Литургије, захваљујући појцу за певницом, Кости, у сали храма уприличена је трпеза за благоверне браћу и сестре.

На достављеном извештају благодаримо г. Давору Лазићу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *