Светосавска академија у СШУП Јаков Ненадовић у Сремској Каменици

Свети Сава школска слава свечано је прослављена у Средњој школи унутрашњих послова Јаков Ненадовић у Сремској Каменици у присуству званичних лица из Министарства унутрашњих послова, гостију из Покрајине и Града и свештенства СПЦ.

Свечаност је започела освећењем славских дарова које су обавили високопреподобни архимандрит Стефан игуман манастира Велика Ремета, протојереј-ставрофор Гавро Милановић архијерејски намесник подунавски, јереј Милош Марјанац старешина храма Светог Василија Острошког из Беочина и јереј Душко Масларић парох храма Рођења Пресвете Богородице из Сремске Каменце.

У свом кратком обраћању присутним ђацима ове школе игуман Стефан је пожелео свима успех у школовању и обављању одговорних послова у интересу свог народа и наше Србије.

Програм је настављен поздравним речима добродошлице гостима и честитком школске славе ђацима и директорки школе госпођи Весни Ђуровић, а потом се захвалио на указаној части да буде кум овогодишње школске славе господин др Жељко Бркић државни секретар у Министарству унутрашњих послова.

У наставку је отпевана Светосавска химна у извођењу женског хора школе којим је дириговао вероучитељ јереј Милош Марјанац. Затим су се ређале слике из наше светле и славне прошлости од Светог Саве до Милунке, Тесле, Пупина, Исидоре, Десанке… Изванредно припремљени младићи и девојке дочарали су праву слику ликова у које су били костимирани, да би се програм завршио разиграним наступом фолклорног ансамбла школе.

Извор: Радио Српски Сион

Текст и фотографије: Крсто Калинић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *