Светосавска академија у Војки “Из срца и душе” 

У Основој школи ,,Милан Хаџић” у Војки и Крњешевцима, прослава школске славе Светог Саве ове године је била у складу са препорукама Министарства просвете које је позвало све школе да се због немилих дешавања у школама, током целе године спроводе активности подстицаја и развоја емпатије, тј емоција, саосећања, људских вредности и врлина код деце. Зато је овогодишњи слоган Светосавске академије у Војки носио назив ,,Из срца и душе”. 

Ученици су кроз музичко-драмски програм приказали све оно што долази из срца и душе, од Светога Саве, у култури српског народа, кроз драматизацију одређених одељака из књиге Мали принц, песама које певају о различитим Божијим даровима. Ђаци су се у програму дотакли и јубилеја 230 година од оснивања Карловачке богословије, тако што су нас кроз њену историју провели ученици глумећи богослове и свештенике који су похађали богословију а потекли су из нашег места.

Сви ученици првог разреда су у месном Храму  рецитовали песмице такође у складу са овогодишњом темом. Кумови у школи су били ученици чланови ђачког парламента који током целе године највише раде на промоцији правих вредности. У Цркви су били кумови вишедетна породица Небојше и Јелене Бугарин који су припремили поклон пакетиће за 65 ђака првака који су рецитовали у Цркви после Литургије, а Црквена општина је припремила пакетиће за сву осталу присутну децу. Основна школа се овим програмом обратила за благослов Светом Сави за све што ради на унапређењу друштва и изградње здраве средине за децу и њихове породице. 

Слободан Грујић, вероучитељ

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *