Најава: манифестација „Пут духовности“ у Раковици

Уз благослов Његове светости блаженопочившег патријарха Иринеја, Центар за културу и образовање Раковица већ седму годину заредом, у периоду од 15. до 21. септембра 2022. године, организује манифестацију „Пут духовности“. 

У сарадњи са Општином Раковица, манастиром Раковица и црквом у изградњи посвећеној Светом Владики Николају у Реснику, манифестација је добила међународни карактер, окупљајући бројне уметничке ствараоцеУ том духу у великој сали Центра за културу и образовање Раковица организујемо, Сабор духовне музике ХОРСКЕ СВЕЧАНОСТИ под називом САЗВУЧЈА.

Тим поводом вас позивамо да узмете учешће и будете део ове традиционалне, престижне манифестацијеПрограмски оквир наступа би обухватио (неколико или једну песму) у вашем извођењу, духовних композиција. Предлажемо да приликом одабира композиција за ваш наступ узмете у обзир чињеницу да је Св. Сава родоначелник нашег правца у православљу, па с тим у вези и уврстите композиције везане за прослављање и величање Св. Саве и уопште Светосавља у земљи и расејању. Обавезни део репертоара за то вече 7-10 минута вашег програма духовне музике 17.09.2022. године од 19 часова.

Директор ЦКО Раковица Маријана Бутулија

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *