Света Литургија пређеосвећених дарова у Новој Пазови

У Свету и Велику среду, 28.априла 2021. године, са почетком у 9.00 часова у храму Свете Петке у Новој Пазови, служена је Литургија пређеосвећених дарова. Началствовао је протојереј Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки, а саслуживали су протојереји-ставрофори Кристо Алексић и Срђан Ђурђевић, протојереји Радомир Сандић и Александар Цвитановић и ђакон Светогор Сандић. За певницом су појали одређени свештеници и вероучитељи поменутог намесништва.

Прве среде у Посту је служена Пређеосвећена Литургија у овом храму када су се такође окупили сви свештеници, да би затим архијерејски намесник прота Зоран обилазио храмове по намесништву сваке среде и петка, у којима су служили раније одређени свештеници. Уз оца Зорана, у свакој Литургији у храмовима намесништва су узели учешћа ђакон Светогор Сандић и вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић и Душан Тишма.

Прота Зоран се ове, Велике среде, захвалио свим свештеницима архијерејског намесништва старопазовачког на богоугодном служењу, добром домаћинству и благопријатном пјенију, свих који су приносили Богу молитву и жртву, додавши да му је пуно срце због ових и оваквих сабирања браће и саслужитеља.

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фото: протонамесник Ђорђе Ковљен

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *