Паљење Бадњака у храму Светог архангела Гаврила у Лаћарку

Најрадосни празник Рођења Господа нашег Исуса Христа био је извор многих радости благочестивих хришћана у Лаћарку, те је тако у навечерје празника, 6. јануара 2021. године, у 17.00 часова, у храму Светог архангела Гаврила, служено празнично вечерње.

Многобројни верници испунили су Свети храм, док су за певницом појали богослови, деца са веронауке као и чланови новооснованог црквеног хора. На крају богослужења, својим умилним појањем храм су испунили звуци песама посвећених Богомладенцу  и то у изведби дечијег црквеног хора, као и новоосноване етно групе, а уз свесрдну подршку свештеника, оца Бранислава Дивљака.

Након тога, уследило је „пијукање“ уз радост и осмех малишана, као и величанствени ватромет и традиционално налагање бадњака на огањ.

Уз жељу да овај Божић унесе у домове мир, љубав, слогу, радост и благослов у све дане живота, свештенство је поздравило своје вернике са најрадоснијим хришћанским поздравом који у себи носи слављење Бога на небу, на земљи мир, а међу људима добру вољу:

– Мир Божији, Христос се роди!

Захваљујемо се оцу Браниславу на фотографијама и видео запису. 

Текст: Мирјана Босић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *