Етно група Карловачке богословије у иришкој читаоници

Eтно група Карловачке богословије предвођена својим професорима, Јованом Катићем и Гораном Власцeм, била је гост, а уједно и учесник програма поводом Светог мученика Трифуна, славе Српске читаонице у Иригу.
Свештеници Дарко Јелић и Драган Кезмић свечано су обавили чин освећења славског колача, а потом освештали и орезали винову лозу. Госте је након обреда поздравила директорица иришке Читаонице, Вера Новковић.
Овом приликом, уручене су и бројне награде уз пригодне поклоне и захвалнице.
Награда „Луча“ коју Читаоница додељује појединцима и организацијама за допринос развоју културе и културног стваралаштва на подручју општине Ириг, ове године припала је Тодору Бјелкићу, новинару и књижевнику из Ирига. Захвалнице у име Српске читаонице додељене су појединцима који су током протекле године својим делом допринели напретку ове установе. Награђени су Марица Ферарин из Ирига, проф. др Јован Максимовић и протојереј Дарко Јелић.
По завршетку програма директорица Вера Новковић свим присутнима се захвалила на присуству, а посебну захвалност упутила је етно групи Карловачке богословије и њеним професорима.

Фото и текст: Михаило Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *