Удружење Огњена Марија Ливањска

Ученици Веронауке ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину учествовали у наградном конкурсу –

Удружење Огњена Марија Ливањска

 

У понедељак 4. новембра 2019. године у свечаној сали Основне школе „Вук Караџић“ под надзором и свесрдном подршком директора школе господина Драгојла Секулића одржано је лектурисање књижевних радова (есеј, путопис, кратка прича, поезија), ликовног израза (сликање, цртежи, графика, вајарство), као и фотографије и ликовни радови сурчинских ђака, за учествовање у конкурсу за награду „Завичај мојих предака“ за најбоље радове младих аутора у оквиру књижевних врста и ликовног израза. У саставу комисије за одабир најбољих радова ученика за наградни конкурс били су: педагог школе, наставник српској језика Андријана Бонџић и вероучитељ Никола Ерцег.

Ученици поред активног црквеног живота и веома успешног реализовања веронауке у њиховим младалачким сазнањима су показали своју креативност и верску опредељеност за крајеве који су везани за њихове предаке.

Најбољи радови, у свакој категорији, састоје се од награда – плакете и новчаних износа. Прва награда: Златна плакета и новчани износ од 5000 динара, Друга награда Сребрна плакета и новчани износ од 3000 динара и Трећа награда Бронзана плакета  и новчани износ од 2000 динара. Крајем новембра месеца биће изабрани најбољи радови ученика Веронауке који су се пријавили и учествовали у наградном конкурсу, а који су од стране комисије испунили све предуслове за наградни конкурс.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *