Празник Рођења Пресвете Богородице у Јерусалимској Патријаршији

У суботу, 21. септембра 2019, Јерусалимска Патријаршија је у манастирској цркви Светих Константина и Јелене прославила празник Рођења Богородице.

Поводом овог празника служено је вечерње у вечерњим сатима као и Божанска Литургија ујутро на сам дан празника у цркви Светих Константина и Јелене, којом је началствовао свештеник архимандрит Калис, уз молитвено учешће патријарха јерусалимског Теофила, светогробних архијереја и јеромонаха, уз молитвено присуство монахиња и поклоника.

Послe Божанске Литургије уприличен је пријем у епитропикону. Овај радосни празник Матере Божје свечаније је прослављен на Богородичином гробу. У њему је, према статусу кво, Божанску Литургију служио митрополит илинупољски Јоаким, уз саслужење архиманрита Мелетија, Дионисија и Димитрија, свештеника Фара и гостујућих свештеника из других православних Цркава и архиђакона Марка.

Појали су вођа хора цркве Светога гроба Гоцопулос Василиос, о. Ефрасин и ученици Патријаршијске школе Сион, под старањем и гостопримством игумана, архиепискпа авилског Доротеја.

Извор:Сајт СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *