Прослава Св. Саве у Сусеку

На празник Светог оца Саве, првог Архиепископа српског, у суботу 27. јануара 2018. године у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку, с почетком у 9 часова, служена је Литургија којом је началствовао јереј Немања Теофиловић, парох сусечки и старешина овог Св. храма. Забележено је присуство многобројног верног народа Божијег, а посебно млађег нараштаја уз активно богослужбено учешће сусечког Хора Цркве Св. арх. Гаврила “Благовеститељ”.

Извршено је резање славског колача и освећење кољива припремљеног од стране овогодишње светосавске куме госпође Јадранке Грубишић из Сусека. У наставку, традиционално су одржане Светосавске рецитације и подељено је 75 светосавских пакетића. Након ове црквене свечаности, уследило је заједничко послужење у црквеној сали у порти Св. храма пред полазак у фискултурну салу ОШ “Јован Поповић” у Сусеку на наставак светосавске прославе.

Чин резања кумовског славског колача и освећења кољива у школи извршили су протојереј-ставрофор Славко Теофиловић, парох иришки у пензији, и јереј Немања Теофиловић, парох сусечки и вероучитељ у овој школи, уз активно појачко учешће црквеног хора “Благовеститељ”.

Овогодишњи школски светосавски кум је г. Јован Парошки из Сусека са породицом. У име школе, директор г. Илија Пешић поздравио је све присутне, међу којима су били представници Општине Беочин, Месне заједнице Сусек и наставнички колегијум.

У наставку, ученици ОШ “Јован Поповић” у Сусеку, осим учешћа у поменутом црквеном хору, представили су верно лик и дело Светог Саве још и пригодном приредбом заједно у организацији са својим учитељима и показали се достојанствено пред свима присутнима.

Текст:
јереј Немања Теофиловић
Фото:
Александра Теофиловић
Јелена Каменаровић
Ђурђица Стојковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *