Уснуо у Господу архимандрит Гаврило, настојатељ манастира Привина Глава

У четвртак, 21. децембра 2017. године, на дан Преподобног Патапија и Светих апостола Состена, Аполоса и других, уснуо је у Господу високопреподобни архимандрит Гаврило (Марић), настојатељ манастира Привина Глава.

Настојатељ, архимандрит Гаврило (Марић), рођен је у Вишњићеву 28. јуна 1949. године. Као тринаестогодишњи дечак напустио је родитељски дом и пребивао у неколико девастираних фушкогорских манастира. У Македонији је 1966. године замонашен и рукоположен у јерођакона, а две године касније у презвитерски чин. Боравио је у манастирима Кучевиште, Лештак, Гаврилово Бјело и Ковиљ. Од 1978. године по благослову надлежног архијереја постао је део братства у Привиној Глави. За настојатеља га је поставио Његово Преосвештенство Епископ сремски господин Василије 2002. године, после смрти игуманије Софије. Приликом освећења цркве Покрова Пресвете Богородице у Привиној Глави 14. октобра 2005. године, архимандрит Гаврило је одликован правом ношења напрсног крста.

На дан Светих мученика Мине и других с њим и Светога Јована, деспота српског, 23.децембра 2017. године, Заупокојену литургију служиће Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије и свештенство, с почетком у 9.30 часова. По завршетку Свете литургије служиће се чин опела.

Вјечнаја памјат!

Извор: Управа манастира Привина Глава

One thought on “Уснуо у Господу архимандрит Гаврило, настојатељ манастира Привина Глава

  1. Нада Тодоров

    Тугујемо за нашим дивним пријатељем , оцем Гаврилом.
    Био је племенит човек и духовник. Остале су иза њега новосаграђене цркве, докази вечног постојања човека који је за свакога имао топлу реч. Бог му подарио рајско насеље.
    Проф. др Нада Тодоров

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *