Патријарх Иринеј и председник Вучић посетили Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј и председник Републике Србије г. Александар Вучић посетили су 14. новембра 2017. године Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Патријарх српски г. Иринеј је истакао да су просторије Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији место туге не само родитеља и сродника убијених, већ целог српског народа. Показујући на многобројне фотографије отетих и пострадалих Његова Светост је истакао да су они страдали јер су представљали један народ и припадали једној земљи.

Патријарх је оценио да је данас најважније да се Косово и Метохија не забораве. -Зло ако закопате – умреће, а ако истину закопате, она ће васкрснути. Надамо се да ће истина о свим злоделима васкрснути, поручио је Патријарх.

Председник Вучић је рекао да ће бити уређена спомен соба за све косовско-метохијске и друге жртве и и да ће учинити све да се помогне породицама жртава. Он је подсетио да су и наше жртве биле огромне и да је на стотине хиљада људи напустило своја огњишта, позвавши да не заборавимо на оне који су бранили своју земљу и оне који су били криви само зато што су припадали српском народу.

-Успели смо да покажемо поштовање према жртвама других народа и осудимо многе који су са српским именом и презименом починили злочине. А, оно што ме боли је да мало где можете да наиђете на искрену сузу због било које српске жртве у међународној заједници. Пошто се то неће догодити, морамо да покажемо веће поштовање према нашим жртвама, истакао је председник Вучић.

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и спомен собу посвећену жртвама посетили су и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г. Зоран Ђорђевић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој г. Ненад Поповић и директор Канцеларије за Косово и Метохију г. Марко Ђурић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *