Литургија и молебан на почетку школске године у Новој Пазови

У недељу 3. септембра, у храму Свете Петке у Новој Пазови, с почетком у 9 часова, Литургију су служили протојереј-ставрофор Василије Томић (епархија канадска), протојереј-ставрофор Миле Јокић и ђакон Светогор Сандић. Претходних дана сви ђаци који крећу у први разред су добили обавештење, на кућну адресу,  на којем пишу све појединости у вези Литургије, Причешћа и Молебана на почетку школске године.

У обавештењу се између осталог наводи : „ …Сигурно да је најбоље да причешћени сједињени са Господом уђете у нову школску годину, да би Вам била БЛАГОСЛОВЕНА и УСПЕШНА. Што се тиче припреме за ПРИЧЕШЋЕ-ПОСТА, постите дан-два, колико можете, али са вером и љубављу. У недељу се пре причешћа ништа не једе и не пије. По завршетку Богослужења, послужење сокићима и разним слаткишима. Сваки ђак првак добиће књигу за веронауку. Сви се радујемо недељи. Са радошћу очекујемо да видимо српске породице у храму на молитви, звона брује, хор пева дивне песме, мирис тамјана разлеже се црквом, а у души нека неописива милина и топлина. Како ће то бити дивно, спасоносно и незаборавно.  Учинимо све колико је до нас стало,   да наша Нова Пазова и ми у њој постанемо и останемо препознатљиви и запамћени по овом светом догађају, и у овој школској 2017/2018 години.  Од Бога Вам Благослов, мир, здравље, радост и успех у сваком добру.“

Протојереј-ставрофор Василије Томић је дивно беседио и поучио  родитеље да буду прави родитељи, и децу да буду добра и послушна деца, да би сви заједно сложно узнели хвалу Господу. Протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки је у беседи  похвалио вероучитеље: ђакона Светогора Сандића, Димитрија Милановића и Бранку Јованчевић, за марљив и предан рад у овом позиву, и пожелео што више деце у црквама, на Литургијама и осталим богослужењима.

 

ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *