Отворени седми “Дани словенске писмености и културе” у Руми

У петак, 19. маја 2017. године, с почетком у 20 часова, у Културном центру Рума, отворена је седма манифестација “Дани словенске писмености и културе”, којом се велича богато културно, духовно и историјско наслеђе словенских народа.

Први се присутнима обратио архијерејски намесник румски, протојереј Сретен Лазаревић, који је подсетио на значај литургијске заједнице за развој идентитета словенских народа и том приликом пренео благослове Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија, али и свих архијереја тренутно окупљених на Сабору СПЦ. Након тога, манифестацију је званично отворила заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић, а затим је беседу о важности сопственог писма и језика одржао песник и академик Матија Бећковић.

У уметничком делу програма учествовали су Оркестар хармоника ОМШ “Теодор – Тоша Андрејевић”, Вокални састав гимназије “Стеван Пузић” и АНИП “Бранко Радичевић”.

Такође, од 19:30 у холу КЦ-а Рума, отворена је изложба икона и калиграфских радова ученика ОШ “Душан Јерковић” и ССШ “Бранко Радичевић” из Руме.

У прилогу можете послушати први део отварања манифестације.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *