Света Литургија у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми

Дана 26. марта у недељу, дан у који прослављамо Васкрсење Спаситеља нашег Исуса Христа, четврте недеље Часног поста  Црква се молитвено сећа преподобног оца нашег Јована Лествичника, учитеља духовног успињања ка Христу. Спомињући преподобног Јована Црква нас охрабрује да, достојно празника који исчекујемо, наставимо наш подвиг одрицања од сваког зла у себи и тежње ка Љубави и Добру.

Радости Божанствене Литургије у храму Силаска Светог Духа на апостоле, допринели су ученици који похађају Верску наставу у основним школама « Вељко Дугошевић » седмог разреда, односно « Змај Јова Јовановић ». другог и трећег разреда. Њихови вероучитељи, госпођа Биљана Гудовић, господа Милош Гудовић и Маринко Симић, одговорили су на Христов позив « Пустите децу да долазе мени, јер је таквих Царство Небеско » (Мт. 19, 14), довевши их пред Часне Дарове, односно руководећи их ка Светом Причешћу.

Отац Сретен, који је предводио литургијско сабрање, у беседи на Јеванђеље подсетио је учеснике Божанствене Литургије  на снагу искрене молитве и чврсте вере, « јер онима који могу веровати све је могуће » (Мк. 9, 23).

 

Вероучитељ

Борис Секулић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *