UA-93122834-1

Одржана пројекција филма Србија у Великом рату у Завичајном музеју Рума

Синоћ, 14. 11. 2016. године, у 19 часова одржана је пројекција филма Србија у Великом рату у Завичајном музеју Рума (сала Феђе Соретића), захваљујући помоћи директорице музеја Снежане Јанковић и техничкој подршци Независног филмског центра „Ворки Тим“ из Руме. Поред директорице музеја, пројекцији су присуствовали и председник СО Стеван Ковачевић и јереј Драган Арсеновић, парох при Храму Вазнесења Господњег.

На самом почетку, испред организационог одбора „Храма Силаска Светог Духа на апостоле“, присутнима се обратио главни и одговорни уредник радија Епархије сремске „Српски Сион“ Мирослав Крсмановић, истичући значај догађаја о којима филм говори за наш идентитет и позвао нашу локалну заједницу да подржи „Дане Руске сестре милосрђа Наталије Берњикове“.

Филмом Србија у Великом рату затворен је циклус пројекција филмова и отворен циклус предавања у оквиру истог културног догађаја, те позивамо наше грађане да присуствују 17. новембра 2016. године у Културном центру Рума, где ће се, с почетком у 19 часова, одржати предавање на тему „Присаједињење Срема Србији и улога Жарка Миладиновића и Станислава Кракова у том догађају“.

Добродошли сте!

20161114_190222 20161114_190429 20161114_190446

2 thoughts on “Одржана пројекција филма Србија у Великом рату у Завичајном музеју Рума

  1. Name *Потомци ратника

    Помаже Бог, Боље да нисте поставили фотографије.

    1. Radio Srpski Sion Post author

      Поштовани, Бог Вам помогао. Трудимо се да прикажемо реалну слику и извештавамо објективно. Надамо се да ће нас те фотографије мотивисати да се променимо и следећи пут у јавност пошаљемо другачију слику. Прилику за то имаћемо већ у четвртак, у Великом холу КЦ Рума, када ће бити одржано предавање „Присаједињење Срема Србији и улога др Жарка Миладиновића и Станислава Кракова у том догађају“, с почетком у 19:00 часова. Хвала што нас пратите. Свако добро од Господа жели Вам екипа радија „Српски Сион“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *