Meђународни сусрет мрежне инцијативе за проучавање религије и погубних култова

Његова Светост Патријарх бугарски Неофит благословиће у своје име и у име Светог Синода свете Бугарске Православне Цркве учеснике IX Meђународнoг сусретa мрежне инцијативе за проучавање религије и погубних култова на тему „Фундаментализам – верност традицији или модернизам?“ Заседање ће се одржати од 22. до 25. септембра 2016. госине у Благојевграду у Неврокопској епархији, која је и раније била домаћин ових симпосиона.

Патријарх Неофит ће 22. септембра 2016. године отпутовати  у Благојевград да узме учешће у отварању овог Међународног сусрета. Очекује се да ће у Благојевград допутовати  око сто свештених лица и стручњака за превенцију од религијских секти, који ће изнети своја излагања и водити разговоре поводом наведене теме.  Патријарх српски Иринеј упутио поруку чусеницима овог научног скупа.

Ови међународни сусрети се одржавају сваке године у другој земљи. Бугарска, а посебно Неврокопска епархија, домаћин је већ трећи пут, а један од оснивача Мреже за проучавње религије и погубних култова јесте и блаженопоч. Митрополит неврокопски Натанаил.

Извор: Бугарска Патријаршија (превод Информативна служба СПЦ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *