Вазнесење Господње – слава фрушкогорске Раванице

Фрушкогорски манастир, врдничка Раваница прославила је у четвртак 2. јуна 2022. године Вазнесење Господње којем је црква посвећена. Због обнове цркве, света Литургија је служена у капели Светог Саве где се тренутно налазе и кивот са делом моштију Светог Кнеза Лазара.

Торжественом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Рајко Цабунац уз саслужење пароха врдничког протојереја Небојше Димковића, док су за певницом појали карловачки богослови  Милан Димковић и Филип Даниловић.

После свете Литургије и резања славских колача, извршен је чин освећења жита. Кумови овогодишње славе су Слободан Трифковић из Републике Српске, Милош Маџаревић из Сурчина и Јадранко Пртина из Руме.

Настојатељу и духовнику манастира оцу Лазару, сестринству и верном народу, прота Рајко Цабунац је честитао празник Вазнесења Господњег, док се присутним гостима за трпезом обратио јеромонах Лазар, настојатељ манастира. Трпезу Агапе припремило је сестринство манастира са кумовима славе.

Одбојкашка репрезентација Србије, млади, увеличали су својим присуством манастирску славу. Манастир се украшава и спрема за Видовдан.

Прота Рајко Цабунац после Литургије у врдничкој Раваници

Јеромонах Лазар настојатељ фрушкогорског манастира врдничке Раванице, за трпезом Агапе
Текст, фотографије и звучни записи: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *