Света архијерејска Литургија у Новој Пазови

У суботу 22. по Духовима, 20. новембра 2021. године, у храму Свете Петке у Новој Пазови с почетком у 9.30 часова, Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије. Том приликом њему су саслуживали протојереј-ставрофор Ђорђе Павловић, протојереј Александар Цвитановић, протојереј Зоран Јовић (архијерејски намесник старопазовачки), протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Саво Мишановић, јереј Слободан Вујасиновић (архијерејски намесник сремскокарловачки), као и ђакони Горан Власац и Светогор Сандић. Чтецирали су вероучитељ Душан Тишма и ученик богословије Растко Божић. За певницом је појао хор “Свети владика Николај Српски” и вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић, теолози Гвозден Милановић и Александар Милановић и ученик богословије Стојан Ковљен.

Храм је био испуњен ученицима веронауке и верним народом који су и приступили Светој Чаши на ђаконов позив. На крају Литургије наш владика је одређеним члановима ове црквене заједнице доделио одликовања на предлог оца Зорана, старешине храма Свете Петке. Орден Светог краља Милутина добио је председник Црквеног одбора Михајло Луковић. Орден Преподобне мајке Ангелине добиле су мајке са троје и више деце: Раденка Јовић, Цвија Брковић, Драгана Боснић, Милијана Петровић, Љиљана Бечановић и Симеунка Тишма.

На крају, као круна данашњег сабрања, Епископ Василије је доделио напрсни крст протојереју Зорану Јовићу, архијерејском намеснику старопазовачком за вишегодишње прегалаштво на њиви Господњој и пастирској бризи за словесно стадо Христово. Епископ је пожелео свима у храму да наставе чинити добро својој Мајци Цркви, на спасење и Живот Вечни.

Трпеза љубави је уприличена у црквеној сали на којој су били и други свештеници, представници Општине Стара Пазова, МУП-а и Војске Републике Србије, као и верници из овога места.

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фотографије: Лука Јовић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *