Празнично бденије у манастиру Велика Ремета

Синоћ, 7. 11. 2021. године, у навечерје празника Светог Димитрија Солунског, у манастиру Велика Ремета служено је свеноћно бденије.

Као и увек до сада, у ову нашу древну светињу долазе многобројни верници са свих страна да се помоле овом великом Божјем угоднику, Светом Великомученику Димитрију Солунском.

Бденијем је началствовао протојереј Јован Милановић, ректор Карловачке богословије уз саслужење јеромонаха Митрофана, сабрата манастира Бешеново и јеромонаха Кирила, сабрата манастира Велика Ремета.

За једном певницом су били појци два београдска хора, из храма Светог Александра Невског и из храма Светих Козме и Дамјана у Београду, док су се за другом налазили млади талентовани појци Карловачке богословије, ученици петог разреда.

После надахнуте беседе оца ректора, протојереја Јована Милановића, празнично бденије је настављено помазањем освећеним уљем.

Након богослужења, добар домаћин архимандрит Стефан Вучковић – игуман манастира Велика Ремета, позвао је све присутне вернике за трпезу љубави, коју је као и многих година раније приредила кума Драгица Ћорковић са својом породицом.

Текст, фотографије и звучни запис: г. Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа протојереја Јована Милановића:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *