Света архијерејска Литургија у Жарковцу

Уочи празника Светог пророка Илије, у недељу 1. августа 2021. године, отпочело је прослављање црквене и сеоске славе у селу Жарковац.
Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије уз саслуживање ректора Карловачке богословије, протојереја Јована Милановића, архијерејског намесника румског, протојереја Сретена Лазаревића и епархијског ђакона Горана Власца.

Његово Преосвештенство Епископа сремског дочекали су малишани обучени у народне ношње у жељи да их Преосвећени Епископ благосиља, узвраћајући на његову љубав радошћу и осмесима, који су красили њихова лица и током Свете Литургије.

Анђеоско појање богослова дало је посебан сјај овом свечаном догађају, док је препун храм верника одговарао на Светој Литургији потврђујући да је изградња храма у њиховом селу заиста била њихова истинска жеља и потреба коју је управо Епископ сремски препознао и благословио. Захвални на томе и данас је њихова Мајка Црква постала место дивног сабрања, где су усрдно узносили молитве Господу.

Након Свете Литургије, Његово Преосвештенство је произнео надахнуту беседу а затим уручио грамате и захвалнице верном народу који је дао допринос Цркви и светом храму.

Јереј Горан Душанић, као домаћин овог духовног сабрања, потрудио се да све протекне на радост свих присутних, позивајући на трпезу љубави као наставак сабрања и заједничарења у дому Божијем.

Овај значајан догађај за нашу Свету Цркву, радио Епархије сремске „Српски Сион“ забележио је и камерама, те ћемо Вам у наредној објави, кроз видео прилог, догађај пренети у целости.

Подсећања ради, сутра, на сам дан празника чудотворца и равнитеља вере Божје – Светог пророка Илије, 2. августа 2021. године у 9.00 часова, почеће Света Литургија.

Позивамо Вас да узмете молитвено учешће у овом богоугодном сабрању.

Текст, фотографије и звучни запис: Мирјана Босић

Извор: Радио „Српски Сион“

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија:

 

Додела грамата и захвалница:

 

One thought on “Света архијерејска Литургија у Жарковцу

  1. Pingback: Света архијерејска Литургија у Жарковцу – IKONAPRESS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *