Пређеосвећена Литургија у Старим Бановцима

Дана 13.04.2016. у храму Светог оца Николаја у Старим Бановцима служена је Литургија раније освећених дарова.Свету литургију служио је протонамесник Ђорђе Ковљен из Белегиша, уз саслужење протонамесника Слађана Видаковића из
Старих Бановаца.Старешина храма протојереј Александар Цвитановић са својим ревносним парохијанима појао је за певницом. Оно што је ову Литургију учинило заиста посебном, било је присуство великог броја ученика ОШ “Слободан Савковић”. Захваљујући великом разумевању директора поменуте школе, Бошка Милојевића, али и целог колектива,на Литургији су се причестила сва деца која иду на верску наставу у нижим разредима (сви ученици који су били на Литургији били су ослобођени прва два часа). Посебно је интересантно што су са својим другарима дошли и неки од ученика који не иду на верску наставу, тако да су се на овој Литургији причестила укупно 232 ученика. Њима су се придружили и неки од старих другара који су за време св.Причешћа са наставницом музичке културе, Владаном Бзовски, појали.
Заиста леп и посебан дан, али свакако уз напомену да ће оваквих и сличних догађања бити и даље у Старим Бановцима, јер кад имамо овако добре свештенике и диван колектив у школи, а и вредну децу, била би права штета да не буде још лепих, и што је важније, душекорисних збивања.

вероучитељ Бранислав Керечки

20160413_084615

20160413_084629

20160413_085633

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *