У московском Сретењском манастиру одржан је помен за покој душе владике Атанасија

Москва, 6. март 2021. г.

У Сретењском манастиру у Москви, на задушнице, 6. марта, служена је Света литургија за покој душа на којој је посебно поменут новопрестављени Епископ захумско-херцеговачки у пензији Атанасије Јевтић.

Литургију је служио јеромонах Игњатије (Шестаков), а саслуживала су сабраћа манастира који је владика Атанасије изузетно волео и који је више пута посетио. У Сретењском манастиру су сви ватрено волели владику и примали су га као најрођенијег.

Браћа су се увек с топлином сећала владике Атанасија, као и стални парохијани манастира и студенти и професори Сретењске богословије, где је он више пута држао предавања.
На парастосу и за време литургије узношене су посебне молитве за покој душе новопрестављеног владике Атанасија.

На крају богослужења отац Игњатије је упутио окупљенима молбу да се усрдно моле за драгог раба Божјег епископа Атанасија којег су сви волели. Отац Игњатије је подсетио на то да управо у том часу у географски далекој, а духовно блиској Херцеговини верујући српски народ испраћа свог вољеног архипастира на вечни пут. И сви се надамо сусрету с њим у Царству Небеском и с овом надом узносимо своје молитве васкрслом Спаситељу Христу.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *