Протојереј – ставрофор Милош Весин: „Најчешћи изговори за недолазак на Свету тајну исповести“

Протојереј – ставрофор Милош Весин, парох јужночикашки и ленсишки,  професор на Богословом факултету СПЦ у Либертивилу, одржао је предавање у суботу, 13. фебруара 2021. године, у храму Свете Петке у Новој Пазови.

У уводном слову, протојереј Зоран Јовић, старешина храма Свете Петке, пожелeо је добродошлицу свима сабранима. Након што је представио и најавио часног госта, отац Зоран је захвалио проти Милошу на доласку и благослову који нам доноси.

На радост свих нас који смо храм испунили до последњег места, те новопазовчана којима је прота Милош посебно заблагодарио, објаснивши да пролазак кроз Србију не би био потпун да није посетио њему драги град, ово духовно сабрање дошло је у прави час.

Жељни топлог, богонадахнутог пастирског слова, по којем је препознатљив прота Милош, верни народ је са посебном пажњом пратио излагање, на тему „Најчешћи изговори за недолазак на Свету тајну исповести“.

О чему је прота говорио, појашњавајући суштину и значај Свете тајне исповести, послушајте у звучном запису који смо забележили.

Текст: Мирјана Босић

Фотографије: Мирјана Босић, Миломир Ћатић

Звучни запис: Зоран Пурешић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *