Празник Оци литургијски прослављен у Петроварадину

На празник Свете мученице Јулијане и Светог Петра Кијевског наша Црква обележава данас и Оце као хришћански породични празник који увек пада у последњу недељу пред Божић и припрема нас за Рођење Христово.

Литургијом је началствовао јереј Бранислав Керечки, парох петроварадински, старешина храма Покрова Пресвете Богородице, који је данас био испуњен верним народом

Радује и велики број малишана који је данас био на Литургији јер је отац Бранислав, као њихов духовни отац, најавио поклон пакетиће за сву децу.

Наравно, са нестрпљењем је мноштво малишана очекивало поделу поклона, а самим тим и завршетак Свете Литургије, на којој се данас причестило много верног народа.

У пригодној беседи отац Бранислав је протумачио данашње Јеванђеље и у њему прочитани родослов, а затим је поделио нафору и велики број пакетића са слаткишима, иконицама и пригодним књижицама. Одрасли су, такође, од свог духовника добили по један црквени календар за 2021. годину и књижицу са акатистима светитеља.

Као добар домаћин отац Бранислав Керечки је после Свете Литургије и поделе поклона позвао све присутне на окрепљење у парохијску гостопримницу, где су настављени богоугодни разговори и коментарисање овог данас веома лепог геста младог петроварадинског пароха. 

Текст и фотографије: г. Крсто Калинић

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *