Jeлеосвећење у Световаведењском манастиру у Сремским Карловцима

У петак 26. фебруара 2016. године Господње у манастиру Ваведења Пресвете Богородице у Сремским Карловцима служена је Света Тајна Јелеосвећења. Службом је началствовао настојатељ Свете обитељи, високопреподобни протосинђел Клеопа (Стефановић), уз саслужење часних јереја Саве Мишановића и Душка Масларића. Овај догађај својим појањем улепшали су ученици Карловачке богословије. Учешћа на Светој тајни Јелеосвећења узео је велики број верног народа из Сремских Карловаца и околине.

Верном народу се обратио отац Сава Мишановић, говорећи о важности Свете Тајне Јелеосвећења и учешћа верних у њој.  Након обраћања оца Саве, окупљени народ поздравио је и настојатељ обитељи отац Клеопа, који је у својој беседи истакао важност хришћанске љубави и бриге према болеснима и усамљенима упоређујући Цркву са породицом у којој нико не сме бити запостављен.

Овом приликом отац Клеопа је подсетио да ће се Света Тајна Јелеосвећења служити сваког последњег петка у месецу и том прилоком ће саслуживати и проповедати свештеници и свештеномонаси из Епархије сремске.

Фото и текст:  Михаило Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *