Епархија сремска у данима искушења помаже верни народ

Реч „искушење“ је једна од најчешћих речи које се могу чути у свакодневном животу. Тако често чујемо да постоје  „искушења данашњице“ , или „не може се живети без искушења“, или „живот је пун искушења“.

Тренутно велико искушење које је снашло читав свет, а тиме и нашу државу и наш српски народ,  јесте суочавање са епидемијом вируса Короне, непријатељем који иако је невидљив, оставља видљиве последице по човека и човечанство.

Старајући се о својој духовној деци, наша Мајка Црква и у овом тешком периоду, на све могуће начине брине и помаже својој духовној деци, како би ово велико искушење победили и превазишли уз што мање последица по Заједницу Цркве која је Тело Христово

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, и средствима Управног Одбора Српске Православне Епрахије сремске, верном народу су подељене заштитне маске широм Архијерејског намесништва шидског, као помоћ при превентивном спречавању могућег ширења вируса на територији шидског намесништва.

Кризни штаб Општине Шид изразио је потребу за заштитним маскама, те је средствима Епархијског Управног Одбора и Епархије сремске набављен материјал за маске, које су као свој прилог, бесплатно сашиле раднице фирме „Вантекс ДОО“ из Шида, власнице госпође Анђелке Вујић.

Први део заштитних маски који је до сада направљен, поделили су свештеници у Храму Светог оца Николаја у Шиду, након Свете Литургије на Крстопоклону Недељу. У току је припремање осталих маски, које ће убрзо бити дељене народу у свим парохијама Архијерејског намесништва шидског и шире.

Српска Православна Црква Епархије Сремске  на челу са својим Архипастиром Епископом Василијем, који се очински брине за заједницу верних своје Епархије, несебично излази у сусрет народу, старајући се како за духовно, тако и за, у овом периоду искушења, физичко здравље благочестивог народа. Епархија сремска позива верни народ да се путем телефона обрате својим свештеницима, за сваки вид помоћи који им је потребан, поготово онима који нису у могућности да се током ванредног стања старају о себи и о својим основним потребама.

Позивајући на молитву, стрпљење и дисциплину Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије, молитвено бодрећи свој народ, жели да покаже спремност да увек стане уз своју паству, показујући истинску очинску љубав према својој духовној деци.

Надајући се брзом превазилажењу овог тешког искушења, а стављајући се на располагање и помоћ свом верном народу, Епархија Сремска на челу са својим Епископом Василијем, свештенством и монаштвом, моли  Господа  да свима нама подари свој мир и испуни наша срца чврстом вером у Господњу заштиту, надом у Божију подршку и љубављу према Господу и према ближњему.

Ђакон  Лазар Р. Павић

Извор: Сајт „Црквена Општина Шид“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *