У храму Вазнесења Господњег у Руми свечано прослављен празник Светог Саве

У недељу 26. jануара 2020. г. у 18.00 часова парох I парохије храма Вазнесења Господњег, јереј Ђорђе Санчанин је служио вечерње богослужење, а за певницом су певали парох II парохије јереј Драган Арсеновић, и студенти ПБФ у Београду г-дин Младен Кузмановић  и г-дин Милан Васић.

На празник Св.Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, 27. јануара 2020.г. у храму Вазнесења Господњег, у 09.30 часова, Свету литургију је служио отац Ђорђе Санчанин.

За певницом су појали студенти ПБФ заједно са оцем Драганом Арсеновићем.

Храм је био испуњен од најмлађих до најстаријих светосаваца.Свети Сава је и данашњег дана ујединио православне светосавце. Велики број верног народа је приступио Светој евхаристији. Трудом и добрим залагањем вероучитељице Биљане Гудовић велики број ђака веронауке је такође примио свету тајну причешћа. Молитву после Светог причешћа је прочитао отац Драган Арсеновић а потом се благочестивој духовној деци обратио отац Ђорђе Санчанин који је прочитао светосавску посланицу Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г-дина Василија. По завршетку свете литургије су пресечени славски колачи. За 2019/2020. г. светосавски кумови су били: отац Драган и попадија Јелена Арсеновић са својим синовима, Ранка Ђумић, Горица Будимир, Перица Грујин, Драгица Петрушић, Момирка Видаковић, Горан Тешић и Вишеслав Петковић. После сечења славских колача кренули смо са светосавским програмом.

Добром сарадњом свештеника Ђорђа Санчанина са васпитачицама из предшколске установе „Ливаде“ из Руме г-ђом Мирјаном Гогић и г-ђом Јасмином Ђурановић данас су у храму Вазнесења Господњег посебни гости били малишани узраста од 4 године који су певали химну Светом Сави. Потом су малишани рецитовали песмице у част Светога Саве и на крају светосавски програм су затворили ученици веронауке који су још једном отпевали химну Светом Сави.

И овог пута, управа храма Вазнесења Господњег је захвална г-ђи Верици Исаковић и г-ђи Слободанки Лазић представницама удружења жена „Викторија“ из Краљеваца које су се и овај пут несебично одазвале на апел оца Ђорђа Санчанина да обезбеде 25 пакетића који су подељени свим малишанима из вртића „Ливаде“. Овим путем управа храма изражава захвалност према г-ђи Нади Ковачевић, директорки осигуравајуће куће „Дунав осигурање“ која је на апел оца Ђорђа Санчанина обезбедила 20 великих пакетића за ученике првог разреда православне веронауке.Такође велику захвалност дугујемо и свим светосавским кумовима који су обезбедили још 25 пакетића, колаче и послужење за мале светосавце. Да празнична атмосфера буде на још већем нивоу помогао је са својим озвучењем г-дин Душан Ергелашев. Данас смо у нашем храму имали и част да нам гошћа буде и г-ђа Мирјана Босић, водитељка епархијског радија „Српски Сион“ .

После свете литургије дружење је настављено у парохијској сали при храму Вазнесења Господњег у Руми. У 13.00 часова у средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ у Руми свештеници храма Вазнесења Господњег, отац Драган Арсеновић и отац Ђорђе Санчанин су у присуству директора ове школе, кумова, школског колегијума и високих званица пресекли славски колач и пожелели срећну славу свим присутним.

Свим Вашим слушаоцима и читаоцима честитам славу Светог Саву!

Извор: јереј Ђорђе Санчанин, парох прве парохије храма Вазнесења Господњег

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *