Уочи Божића у Петровчићу

Уочи Бадњег дана, у недељу 5. јануара 2020. године шездесетак деце Петровчића је као хор Анђела казивало најлепше божићне стихове и певало најлепше божићне песме.

Вече је почело молитвом Оче наш, а потом је се обратио јереј Ненад Катић, старешина храма Светог Јована Претече, и вероучитељ. Програм су осмислиле са ученицима учитељице: Јелена Љубинковић, Милица Љубинковић, Јелена Стајчић и васпитачица гђа Снежана Гачић из Бечмена.

После радосних божићних песама и поздрава Христос се роди! Ваистину се роди! божићну поруку да будемо достојни наших предака и да будемо достојни да нас наши потомци по добру памте и помињу, рекао је протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић, старешина цркве Свете Петке у Бољевцима.

„Немамо ми само обавезе према прецима, ми имамо обавезе и према потомцима.  Свугде у свету се дичимо са нашим славним и светим прецима. Постављам питање прво себи да ли ће се моји потомци и заједно, наши потомци тако дичити са нама. Од свег срца желим свима нама да наши потомци буду поносни на нас као што смо ми поносни на своје претке. Уживајући вечерас у програму која су деца припремила, сам Господ је слушао песме хвале…“ казао је отац Драган Ввозденовић.

Свештенство са својим народом, родитељи и деца са својом Црквом. Сви заједно дочекују Рождество Христово са стиховима „ Ноћ прекрасна и ноћ тија, над пећином звезда сија…“ 

У препуној сали Дома културе у Петровчићу поред ђака и родитеља присуствовао је ђакои Марко из манастира Фенека и директор основне школе „Душан Вукасовић“ у Бечмену, г. Душан Недељковић.

На сам дан Божића биће организовано ломљење чеснице у 10.30 часова, после Свете Литургије која почиње у 9 часова.

Извор: Сајт „Епархија сремска“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *