Ликовна изложба ђачких радова поводом 800 година аутокефалности СПЦ у Угриновцима

Поводом осам векова аутокефалности Српске Православне Цркве, у Храму Св. великомученика Георгија у Угриновцима,  9. новембра 2019., године, одржана је изложба дечијих ликовних радова.

Након вечерњег богослужења и беседе оца Александра Чавке који је истакао значај заједништва у обележавању важних историјских момената,  захвалност угриновачким ђацима на труду и преданом раду изразили су отац Бојан Нинковић и вероучитељ Божидар Васић, на чију иницијативу су ђаци одговорили задатку.

Различитим ликовним техникама и својим чистим дечијим срцима, на најлепши начин, приказано је оно што смо били, оно што јесмо и оно што бисмо требали да будемо.

У заједници са једином Истином, свеблагим Господом.

Kао што је отац Александар рекао у својој беседи, да су сви учесници победници који завређују најлепшу и највреднију награду од Господа, но вођени овоземаљским навикама, издвојили смо победнике овог ликовног конкурса

 

У категорији 3. и 4 разреда:

  1. награда припала је Лазић Богдану
  2. награда припала је Стојшић Невени
  3. Награда припала је Голубић Марији

 

У категорији 5. и 6. разреда:

  1. награда припала је Марјановић Марији
  2. награда припала је Марић Матеји
  3. награда припала је Јевремовић Милици

 

Још једном, Управа храма Св. великомученика Георгија захваљује се вероучитељу Васић Божидару на труду, љубави и залагању, а ђацима на савесном и преданом раду на часовима веронауке. Живи и здрави били на многаја љета!

Извор: Сајт „Епархија сремска“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *