Одбор за верску наставку АЕМ: Саборни призив Светог Духа пред школу

Са благословом Патријарха српског Иринеја, Одбор за верску наставку АЕМ организује, као и сваке године, саборни призив Светога Духа за почетак нове школске године, те ће тако бити и сада – 31. августа, у 7.30 ч, у Храму Светог Марка на Ташмајдану, рекао је за Слово љубве председник Одбора протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо. После молитвеног сабрања вероучитеља и ученика веронауке биће одржан радни састанак вероучитеља и координатора у организацији Одбора, рекао је отац Драгомир појашњавајући значај молитве пред сваки благочестиви рад, а посебно у просвети.

Његова Светост Патријарх Иринеј благословио је да се, поводом почетка нове школске године, у свим храмовима Архиепископије београдско-карловачке, у недељу 1. септембра, после свете Литургије, служи Призив Светог Духа за благословен почетак школе. С тим у вези, позив је упућен свим старешинама храмова и свештенству наше Архиепископије да благовремено обавесте верујући народ и позову родитеље и вероучитеље да у што већем броју учествују у молитви.

Звучни запис: Протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо о саборном Призиву Светога Духа у организацији Одбора за верску наставу

Извор: Радио “Слово љубве”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *