ХРАМОВНА СЛАВА У ЉУКОВУ ПРОСЛАВЉЕНА СВЕТОМ АРХИЈЕРЕЈСКОМ ЛИТУРГИЈОМ

Храмовна слава Успење Пресвете Богородице литургијски је прослављена у истоименом храму у Љукову.

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски господин Василије уз саслужење свештеника: протојереја ставрофора Радише Трајковића, старешине храма Ваведења Пресвете Богородице у Инђији, протојереја ставрофора Николе Лончара, пароха у Лондону, протојереја ставрофора Јована Веселиновића, пензионисаног пароха у Алибунару, а родом из Љукова, јереја Душана Вишекруне, старешине храма Силаска Светог Духа на апостоле из Руме и јереја Борислава Ковачевића, пароха у Книну, уз појање матураната богословије Светог Арсенија Сремца из Сремских Карловаца.

Велики број мештана Љукова али и околних места, као и представника локалних власти, Куд-а Чигра, ловачког друштва, фудбалског клуба Љуково, узео је учешћа у молитвеном сабрању око свога епископа, а они који су се постом припремали и у Светој тајни Причешћа.

После Свете Литургије организован је опход око храма и резање славског колача. По завршеној Литургији окупљени верници су прославу славе храма наставили на уприличеној трпези љубави у сали Дома омладине у Љукову.

Старешинство храма Успења Пресвете Богородице у Љукову најискреније се захваљује свима који су помогли да данашњи дан протекне онако како доликује верницима православне Цркве.

Текст и фотофрафије: Старешина храма Успења Пресвете Богородице и парох у Љукову, јереј Немања Мартиновић

Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *