Уснуо у Господу мр Зоран Михајловић

У Господу се 8. августа 2019. године упокојио мр Зоран Михајловић, вршилац дужности директора Академије Високе школе Српске Православне Цркве за уметности и консервацију. Молитвени испраћај новопрестављеног раба Божијег Зорана биће у понедељак 12. августа у 13 часова у храму св. Трифуна на Топчидерском гробљу у Београду сазнаје Радио “Слово Љубве”.

Животопис мр Зорана Михајловића

Рођен је 16. октобра 1955. године, а Факултет ликовних уметности завршио је у Београду 1984. године, у класи професпра Младена Србиновића. Магистрирао је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 1987. године у класи професора Младена Србиновића. Радио је као професор цртања и сликања у уметничкој школи Шуматовачка у Београду (1992-1993). Редовни професор на предмету мозаик на Академији Српске Православне Цркве за уметност и консервацију постао је 1995. године и на том месту је био до упокојења. Декан ове Академије СПЦ постао је 2014. године.

Бројне слике излагане су на индивидуалним и колективним изложбама, урадио је више од 150 мозаика, а међу најважније радове спадају они у Манастиру Острогу, Манастиру Витовници, затим Крстионица Цркве Свете Петке на Калемегдану у Београду и у Клиничком центру Србије у Београду.

Био је члан Удружења Ликовних Уметника Србије од 1984. године, а бавио се и израдом музичких инструмената и скулптура.

Нека би Господ новопрестављеном раду Божијем Зорану подарио рајска насеља и Царство Небеско!

ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

Извор: Радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *