Света Архијерејска Литургија у Шимановцима

У шесту недељу по Васкрсењу Христовом – недељу слепога, дана 2. јуна 2019. године Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Г. Василије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Преноса моштију светог оца Николаја у Шимановцима, уз саслужење Архијерејског намесника земунског протојереја-ставрофора Слободана Радојчића, протојереја-ставрофора Милорада Симића пароха батајничког, Архијерејског намесника пећиначког јереја Бојана Мијановића, јереја Александра Чавке пароха угриновачког, јереја Драгана Гаврића пароха батајничког и епархијског протођакона Слободана Вујасиновића.

Пригодном беседом верницима се обратио владика Василије. У својој беседи Његово Преосвештенство говорио је о важности доласка у храм и учествовања у богослужбеном животу наше Цркве.

После Свете Литургије извршен је чин освећења споменика и крста Светог Владике Николаја (Велимировића), дар Господина Дејана Лугоње, коју су шимановчани са својим парохом, протојерејем-ставрофором Жељком Кретићем поставили у порту храма, који ће још више красити велелепни и обновљени храм.

У наставку одржан је пригодан културно уметнички програм, КУД-а „ИСКОН“ и друштва „ИСКОН ВЕТЕРАНИ“ из Шимановаца у коме је учествовао и прота Жељко Кретић, а такође је уприличено и послужење у порти храма.

Стефан Гавровски,
студент Православног Богословског
факултета Универзитета у Београду

фото Илија Шљукић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *