Са сајта СПЦ…

djordje_visekruna_0На дан прослављања своје крсне славе, Светог Јована Крститеља, 20. јануара 2015. године, уснуо је у Господу ђакон Ђорђе Вишекруна.

Ђакон Ђорђе Вишекруна рођен је на празник Успења Пресвете Богородице и Увек Дјеве Марије – Велику Госпојину, 28. августа 1976. године у Карловцу (Хрватска) у породици протођакона Симе Вишекруне – тадашњег секретара Епархије горњокарловачке, данас умировљеног крстоносног проте и пароха новобановачког. Основну и нижу музичку школу завршио у Карловцу и благословом Епископа горњокарловачког Симеона Злоковића уписује се у Богословију Светог Саве у Београду. По завршеној Богословији, уписује се на Богословски институт, па затим и на Богословски факултет који је завршио 2011. године.

У чин ђакона, по благослову надлежног Епископа сремског г. Василија, рукоположио га је Епископ банатски Господин Никанор у храму Светог Василија Острошког у Новим Бановцима на празник Света Три Јерарха, 12. фебруара 2006. године. Службовао је као епархијски ђакон код епископа Василија у Сремским Карловцима, где је вршио дужност чиновника Црквеног суда Епархије сремске.

Од 2012. године прелази у Саборни храм Силаска Светог Духа на Апостоле у Руму, где је поред ђаконске и вероучитељске службе, добио на старање оснивање Црквеног радија Епархије сремске „Српски Сион“, чији је био главни и одговорни уредник.

 

Упокојио се у Господу, након дуге и тешке болести, на дан своје Крсне славе Светог Јована Крститеља, 20. јануара 2015. године у родитељском дому у Новим Бановцима.

Заупокојена Литургија и Опело служени су у храму Светог Василија Острошког у Новим Бановцима, у четвртак, 22. јануара 2015. године са почетком у 10 сати. Сахрањен је у породичној гробници на месном гробљу у Новим Бановцима.

Иза себе оставио је супругу Марију и две девојчице, трогодишњу Ленку и десетомесечну Нектарију.

Вјечнаја памјат!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *