ОСВЕЋЕЊЕ ЦРКВЕНЕ САЛЕ У БАТРОВЦИМА

Дана 28. октобра 2018. године, дан уочи Светог мученика Лонгина Сотника, Његово Преосвештенство Господин Василије, епископ сремски, служио је вечерње богослужење у Храму Светих апостола Петра и Павла у Батровцима. Са епископом су саслуживали јереј Маринко Стикић (парох адашевачки), јереј Гостимир Душанић (парох илиначки) и ђакон Лазар Павић.

Црква је била испуњена народом села Батроваца, те није могла да прими све присутне, због чега су били приморани да прате богослужење испред храма. Главни повод доласка епископа Василија у Батровце, било је освећење новоподигнуте црквене сале. У својој беседи, владика је нагласио да ће сала бити на корист мештана Батроваца, како православног становништва (српског), тако и римокатоличког (хрватског).

Домаћин ове свечаности, јереј Борис Фајфрић, са члановима Црквеног одбора, организовао је свечану вечеру за епископа, свештенство и присутни народ. Тога дана Повељу епархије сремске за помоћ у изградњи, добио је др Борислав Миоковић, хирург из Франкфурта. Поред њега, у изградњи су помогли Епархија сремска, ЦО Илинци, Општина Шид, Месна заједница Батровци, З. З. Рит, З. З. Граничар, верници Римокатоличке и Православне цркве у  Батровцима.

Текст и фотографије послао јереј Борис Фајфрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *