Владе Републике Србије помаже обнову и изградњу светиња

Директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић посетио манастир Дренчу и александровачки храм у изградњи

Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид и директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић посетили су 6. августа 2018. године, у пратњи председника Општине Александровац г. Југославом Стајковцем, манастир Дренчу и нови александровачки храм у изградњи.

Том приликом, домаћин Епископ крушавачки Давид упознао је виског госта са досадашњим радовима на обнови манастира Дренча и радовима на завршетку новог александровачког храма. Значај ове две светиње за духовно узрастање благодородне Жупе је непроцењив. Стога је г. Милета Радојевић обећао даљу плодоносну сарадњу и финансијску помоћ Владе Републике Србије за ова два бисера у духовном океану Епархије крушавачке.

-Помоћ Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама  до сада нас је веома крепила у изградњи, на чему им топло благодаримо и молимо Господа да награди свако добро дело, истакао је владика Давид.

Извор: Епархија крушевачка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *