Светом архијерејском Литургијом и парастосом прослављен Видовдан у манастиру Раваница у Врднику

На Видовдан, 28. 6. 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије началствовао је Светом архијерејском Литургијом у манастиру Раваница у Врднику, с почетком у 9.30 часова, уз саслуживање више свештенослужитеља и ђакона.

Као и претходних година на празник косовских мученика, у манастирску порту се, по традицији, сабрало готово целокупно свештенство, монаштво и верни народ Епархије сремске.

У складу с историјским контекстом, значењем и симболиком Видовдана, Светој архијерејској Литургији присуствовали су и гости, питомци руске војне академије, као и предстваници војске Републике Србије.

Литургијско сабрање, умилним појањем, увеличао је хор Епархије сремске “Свети Николај” из Сремских Карловаца.

После Свете Литургије, Епископ сремски г. Василије служио је парастос свим страдалим српским јунацима и мученицима, од Косовске битке, до данас.

Да читаво сабрање прође у миру, љубави и празничној радости побринули су се игуманија Анастасија (Поповић) и намесник манастира, протосинђел Пајсије (Будимир), односно сестринство и многобројни пријатељи манастира Раваница.

У наставку можете послушати беседу архијерејског намесника и пароха румског, протојереја Сретена Лазаревића произнешену на Светој Литургији, а затим и беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, који се обратио присутнима по одслуженом парастосу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *