Храм Вазнесења Господњег у Руми прославио храмовну славу

На велики празник Вазнесења Господњег – Спасовдан, истоимени храм у Руми прославио је своју храмовну славу. Празнична Литургија почела је у 9.30 часова, а у испуњеном храму њоме је началствовао архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић.

Поред моштва верног народа и осталих румских свештенослужитеља, Оцу Сретену су, том приликом, у олтару саслуживали протојереји – ставрофори Јован Јовичић, Рајко Цабунац и Винко Мишановић, односно јереји Вујадин Савић, Бранислав Мишковић и Сава Мишановић.

По завршетку Свете Литургије, кренуло се у Литију и трикратни опход око храма, а затим су освећени славски колач и жито. Ове године, храмовној слави кумовале су чак четири румске породице: Петрушић, Влаховић, Марковић и Видаковић.

Пре него што су сви присутни на овој литургијској прослави прешли у просторије Светосавског дома, где их је чекала припремљена Трпеза љубави, одржан је културно – уметнички програм у порти храма. Том приликом, наступили су чланови АНИП „Бранко Радичевић“, као и деца ОШ „Змај Јова Јовановић“ под вођством вероучитеља Милоша и Биљане Гудовић.

За организацију и одржавање данашње прославе побринули су се домаћини славе, старешина храма јереј Горан Тешиновић и његов сабрат јереј Драган Арсеновић са својим супругама и парохијанима.

У наставку послушајте беседу протојереја  Сретена Лазаревића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *