У Пећинцима одржана велика литија за Врбицу

У суботу је у присуству бројних мештана у пећиначком храму Светог Николе одржана литургија поводом Лазареве суботе (Врбице), а богослужењу је присуствовао и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић.

Литургију је служио месни парох јереј Бојан Мијановић који је рекао да је Лазарева субота подсећање на васкрсење Лазара које је Исус учинио.

„Овим улазимо у празник Цвети који представља добровољни улазак Господа нашега Исуса Христа у Јерусалим где ће страдати и где ће, што је још важније, васкрснути и својим васкрсењем нама донети спасење и живот вечни. Данас ћемо у Пећинцима, након Свете литургије и након освећења врбице, кренути у велику литију улицама нашега села. Пронећемо радост нашим селом и освештати га, да Христос као што је ушао у Јерусалим уђе и у наша срца“ – рекао је Мијановић.

Великој литији кроз Пећинце, која симболише улазак исуса у Јерусалим, придружили су се бројни мештани и чланови Друштва за неговање народне традиције „Пећинци“, као и чланови пећиначких коњичких клубова „Каниса“ и „Пећиначки липицанер“, што је целом догађају дало посебан шарм.

Захваљујемо ПР служби Општине Пећинци за текст и фотографије

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *