Исповест свештенослужитеља и вероучитеља архијерејског намесништва румског

У среду, 28. марта 2018. године, у храму Вазнесења Господњег у Никинцима, служена је Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова, с почетком у 9.30 часова.

Пређеосвећеном Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије уз саслуживање више свештенослужитеља и мноштва верног народа.

Том приликом, уприличене су Свете тајне Исповести и Причешћа за све свештенослужитеље, вероучитеље и теологе архијерејског намесништва румског.

Ове године, за исповедника свештенослужитељима одређен је протојереј-ставрофор Лазар Ерић, пензионисани парох крчедински.

Након Свете Литургије, припремљена је Трпеза љубави за све присутне у просторијама никиначког парохијског дома.

Ово литургијско сабрање уједно је била и добра прилика да се Епископ сремски г. Василије директно обрати својој духовној деци, саветујући их да не запостављају своје пастирске дарове, него још преданије раде на изградњи Живе Цркве.

Да и ово сабрање прође у најбољем реду побринули су се архијерејски намесник и парох румски протојереј Сретен Лазаревић и парох никиначки јереј Александар Симић.

У наставку послушајте беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија у храму и обраћање архијерејског намесника и пароха румског протојереја Сретена Лазаревића за трпезом.

dav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *