Патријарх руски Кирил у Бугарској

Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил боравиће у посети сестринској Бугарској Православној Цркви од 2. до 4. марта ове 2018. године.

У посету га је позвао Његова Светост Патријарх бугарски Неофит, а поводом обележавања годишњице  руско-турског ослободилачког рата. Према програму, Сверуски Патријарх ће приспети на софијски аеродром 2. марта у 14,45, а у наставку је доксологија.

У 16 ч. предвиђен је састанак бугарског патријарха Неофита и чланова Светог Сабора ове Цркве с руским Патријархом Кирилом, а у наставку ће се одржати конференција за штампу.

У суботу 3. марта у 10 ч. – посета спомен-храму посвећеном Рођењу Христовом и молебан благодарности поводом прославе годишњице.

11,15 ч. – службена свечаност поводом Националног празника Републике Бугарске на врху Шипке. Од 18,30 до 19,10 ч. – свечана церемонија поводом Националног дана Републике Бугарске.

Унедељу 4. марта у 9,30 ч. Божанска Литургија, коју ће служити руски Патријарх Кирил, бугарски Патријарх Неофит и митрополити чланови Светог Сабора Бугарске Цркве.

Извор: Бугарска Патријаршија (с бугарског Информативна служба СПЦ)

 

|

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *