Света Архијерејска Литургија и рукоположење у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми

На крају прве седмице Часног поста, 25. 2. 2018. године, у Недељу православља, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије служио је Свету архијерејску Литургију у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми и том приликом рукоположио ђакона Милорада Бојчића у чин презвитера. После Ђурђевдана отац Милорад биће постављен на службу у Голубинце.

У храму пуном верног народа, Његовом Преосвештенству саслуживало је више свештеника и ђакона, а на галерији је певао хор храма Силаска Светог Духа на апостоле, под водством старешине храма, јереја Душана Вишекруне и диригента Јелене Добријевић.

Након Литургије за Епископа и госте припремљена је Трпеза љубави за коју су се побринули архијерејски намесник румски протојереј Сретен Лазаревић и старешина храма Силаска Светог Духа на апостоле јереј Душан Вишекруна.

У прилогу можете послушати беседу Његовог Преосвештенства г. Василија, произнету после Литургије, као и здравицу архијерејског намесника румског протојереја Сретена Лазаревића, за Трпезом љубави.

  

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *