Добротворно вече за српску цркву у Вашингтону

Црква Светог Апостола и јеванђелисте Луке у Вашингтону организује у петак 9. фебруара добротворно вече за помоћ овој светињи, сазнаје радио “Слово љубве” захваљујући свештенику др Василију Вранићу, пароху вашингтонске цркве. Међу гостима ће бити Преосвећени Епископ источноамерички Иринеј, престолонаследник Александар и принцеза Катарина Карађорђевић, као и премијерка Републике Српске гђа Жељка Цвијановић. Свечана доксологија почиње тога дана у 18:30 сати у сали Антиохијске Православне цркве Светих апостола Петра и Павла, где ће се затим одржати коктел, пријем као и вечера са пригодним програмом. Карте коштају 100 долара и могу се поручити на следећи начин www.svluka.org/annualfundraiser .

Црква Светог Луке у Вашингтону постоји више од 50 година. Више од 50 верника Срба православне вероисповести који су живели и радили у Америци, организовали су 12. фебруара 1961. године названичан састанак са циљем да организују парохију у Вашингтону. Архимандрит др Фирмилијан Оцокољић, старешина цркве Светог Саве у Њујорку, а касније и Епископ средњезападноамерички, служио је прву Божанску Литургију 26. марта те године у капели Америчког Универзитета. Затим је одлучено да се организује црквено-школска заједница и да се парохија назове по Светом Луки. Црква је више пута мењала адресу, током своје педесетогодишње историје, али последњих година њен дом је на адреси 10660 River Road, Potomac, MD 20854. С благословом Епископа источноамеричког Иринеја, парохија у Вашингтону од 1. децембра 2017. године има новог свештеника – др Василија Вранића.

О Цркви Светог Луке у Вашингтону можете сазнати више на следеће начине: интернет страница цркве www.svluka.org, електронска адреса info@svluka.org, бр. телефона 301.299.2704 или путем фејсбука www.facebook.com/svluka.srpskapravoslavnacrkva .

Извор: Радио Слово љубве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *