Трибина „Духовност, уметност и филм“ у организацији Друштва српско-грчког пријатељства Бешка

Друштво српско-грчког пријатељства Бешка организује свакога септембра Дане Данице Јовановић у сарадњи с Месном заједницом и ОШ „Браћа Груловић“. Сваке године се расписује и ликовно-литерарни конкурс у сарадњи са школом, а ове године су пристигли радови из 24 школске установе широм Србије и Републике спрске. Свечана додела награда  деци и наставницима ће бити 30. септембра у Плавој сали Дома културе у Бешки.

Први духовни догађај у оквиру Дана Данице Јовановић које се већ четврти пут организује у Бешки је трибина „Духовност, уметност и филм“. На трибини су учествовали редитељ Горан Вукчевић и сценариста Душан Спасојевић (сценарио за филмове „Зверињак“, „Одумирање“ и др.), а модератор трибине је био вероучитељ Горан Груловић. У отвореном и надахнутом разговору, учесници су изнели своје искуство православне духовности, а у интеракцији с публиком која је учествовала питањима и преношењем својих ставова остварила се идеја за коју су се залагали сви, да се стекне увид у реалност Духовности и потребу да се удаљимо од површности данашњих медија који нам преносе погрешну слику стварности.  После трибине сви су пожелели да оваква дешавања буду доступна чешће у ова времена када су тежње ка материјалном богатству последица одсуства духовних отворених разговора међу људима.

О свему је извештавала телевизија ТУРИСТИЧКИ КАНАЛ из Инђије, а интервјуе с редитељем Гораном Вукчевићем, сценаристом Душаном Спасојевићем и вероучитељем Гораном Груловићем можете погледати на овој адреси:

вероучитељ Горан Груловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *