Година породице – Дечије игре у Угриновцима

У навечерје празника Преподобног Сисоја Великог, 18/5. јула 2017. године, у порти  храма Светог великомученика Георгија у Угриновцима, по завршетку вечерњег богослужења, уприличено је такмичење за децу у неколико дисциплина.

Циљ ових игара је био да се деца у навечерје свога заштитника окупе око своје свете Цркве како би од најранијег детињства схватили да их Мајка Црква увек очекује раширених руку и топло прима у свој загрљај, а најлепше и најдрагоценије дете, Богомладенац Христос, увек их милује својом Светом Десницом.

С друге стране, то је била прилика да родитељи завире у дечији чудесни свет, испуњен непрестаном игром где се роје чудеса, где нема просторних и временских препрека и све је могуће. Ово је била актуализација Господњег позива да сви будемо као деца и подсећање да је управо то мера нашег уласка у Царство Небеско. Душе су трепериле посматрајући децу како са својим родитељима приносе молитве Господу и Преподобном Сисоју Великом на вечерњем богослужењу, а срца су била испуњена радошћу када се из порте зачуо радосни жагор деце и узбуђено навијање родитеља.

У години која је у Епархији сремској, благословом Преосвећеног Владике Василија, посвећена породици, парохија угриновачка овом манифестацијом покушава да оснажи и љубављу испуни породичне односе. Велика захвалност оцима: протојереју-ставрофору Душану Чавки, јереју Слободану Чавки и јереју Величку Илићу на подршци и учешћу у овом сабрању.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *