Прослављена храмовна слава у Новој Пазови

У суботу 3. јуна 2017. године, уочи празника Силаска Светог Духа на Апостоле, у храму Свете Тројице у Новој Пазови, у 18 часова, Вечерње с  петохлебницом  су служили протосинђел др Клеопа (Стефановић), настојатељ  Ваведењског манастира и професор сремскокарловачке богословије, протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић из Манђелоса, протојереј-ставрофор Срђан Ђурђевић из Старе Пазове, јереј Ален Вукашин из Батајнице, јереј Александар Чавка из Угриноваца, ђакон Милорад Бојчић из Батајнице и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове.

Појали су јереј Предраг Антонијевић, вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић и студенти ПБФ:  Александар Милановић, Гвозден Милановић, Душан Тишма.  Домаћини, јереј Сава Мишановић и јереј Предраг Антонијевић, уз помоћ дародаваца су припремили вечеру за све присутне.

У недељу, 4. јуна , на празник Педесетнице, Свету Литургију с почетком у 9 часова су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, из Нове Пазове,  протојереј-ставрофор Винко Мишановић из Руме, протојереј Миле Лујић из Старе Пазове и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове.

Предивним гласовима празник су још више  увеличали чланови хора „Свети владика Николај Српски“  из Нове Пазове, на челу са проф.  музике, диригентом Тамаром Пајдић. После Литургије, опхода око храма и резања славског колача, припремљен је ручак за свештенство и верни народ .

Увече истог дана, Вечерње су служили јереј Бранислав Мишковић из Руме, протонамесник Ђорђе Ковљен из Белегиша и  јереј Мићо Ристић из Бусија, а присутни су били и протојереји-ставрофори  Винко Мишановић и Кристо Алексић, протојереј Никола Деспот, јереји Марко Симић, Бојан Мијановић и Душко Масларић. После Вечерњег богослужења у црквеној сали је послужена вечера за све присутне.

Захваљујемо се домаћинима, јерејима Сави Мишановићу и Предрагу Антонијевићу и верном народу који је помогао око организације прославе храмовне славе овог новопазовачког  храма.

ђакон Светогор Сандић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *