ОПЕЛО И САХРАНА ПРОТОЈЕРЕЈА МИЛЕТА СТАНКОВИЋА

У Инђији другога дана Духова, 5. јуна 2017. године, било је опело и сахрана угледном свештенику, оцу Милету Станковићу, који је пострадао у саобраћајној несрећи баш на дан када се прослављају календарски Св. цар Константин и царица Јелена у чијем инђијском храму је богослужио. Надамо се да су Свети позвали свештеника у вечна обитавалишта Светих, с тугом у срцу што остајемо без доброга пастира.

Опелом је свештенодејствовао Његово Преосвештенство Eпископ сремски Г. Василије у присуству мноштва свештеника и верног народа, у храму Св. цара Константина и царице Јелене у Инђији.  Сабрани са свих страна дошли су да се опросте од оца. Само име отац, у пуном значењу, носио je протојереј Миле Станковић који има петоро деце и лепо уређену парохију, где су се богослужења одвијала по реду и типику до дана данашњега. Тако да с поносом можемо рећи, имали смо оца. (писац ових редова је у његовој парохији, у Инђији).

Сахрана је била на најновијем гробљу код храма Св. великомученика Георгија, у хладу дрвећа близу цркве. Верујемо да ће га Господ успокојити на изворима Воде Живе, на други дан Духова, молитвама Светих цар. Константина и Јелене и свих Светих којима је служио.

вероучитељ Горан Груловић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *